Dobra lakiernia Łódź

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bobek88
    Drive
    • 2008
    • 65

Dobra lakiernia Łódź

Dziś podjechałem do ASO na dolewkę oleju i widząc inny zestaw mechaników niz zwykle postanowiłem ponownie zgłębić problem sowy/karetki. Po dolaniu oleju, mechanik przejechał się aby posłuchać. Gdy wrócił zapytał czy auto było chipowane. Kłamać nie będę bo przecież czuć że było. Diagnoza: Turbina załącza się za szybko, stad ten dźwięk :szeroki_usmiech
    Nawet nie pociągnąłem dyskusji bo i po co. Tą samą informacje przekazał mi pan z krawatem. Powiedziałem, że oczywiście to bzdura, bo problem występował dużo wcześniej przed chipowaniem, poza tym występuje również na wyższych obrotach i co to wogole ma znaczyć, że turbina złącza się za szybko. Jescze trochę poubolewałem, że tak charakterystyczne objawy a nikt nie wie co jest przyczyną, na co pan (lekko urażony) odparł, że on wie.
    Powiedział, że jakieś drobne zanieczyzczenia mogły uszkodzić wirnik turbiny, czy to mechanicznie czy termicznie i stad ten dźwięk. Dostałem namiar na firmę, która się zajmuje tym problemem i nawet daje gwarancję, że sowa nie powróci.
    W najbliższym czasie postaram się pogadać z kimś z tej firmy i zobaczymy, może się skuszę.... choć trochę się boję gmerać skoro nic się nie dzieje poza wyciem.

[ Dodano: Pon 15 Lis, 10 21:19 ]
    Jakiś czas temu mechanik z ASO znalazł dziurkę w dolocie powietrza. Zaproponowali mi wymianę, oczywiście na mój koszt bo gwarancja minęła. Tymczasowo zakleili taśmą izolacyjną. Wstępnie się zgodziłem, jednak później, kiedy się przyjrzałem, zobaczyłem, że miejsca gzie jest dziurka, dotyka ostra krawędź metalowej objemki od wężyka znajdującego sie obok. Ewidentnie to ta metalowa objemka spowodowała to uszkodzenie, zatem jest to błąd konstrukcyjny (wystarczyłoby obrócić tą objemkę i już ostra krawędź nie dotykałaby do rury dolotu). Panowie w ASO twierdzili że ta dziurka to w sumie nie wiadomo.... pewnie zużycie materiału..... :lol:
    Zamierzam wywalczyć wymianę w ramach gwarancji. Czy u Was nie ma przypadkiem czegoś takiego? Czy nieszczelność w układzie dolotu powietrza może być przyczyną, że drobinki zanieczyszczeń uszkadzają wirnik i wchodzi sowa?
    http://bobek88.mybrute.com
  • sontario
    Rider
    • 2007
    • 260
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dobra lakiernia Łódź

Czy ktoś może polecić jakąś w miarę przyzwoitą (jakościowo i cenowo) lakiernię w Łodzi lub okolicach? Potrzebuję pomalować zderzak i lusterko. Będę zobowiązany.
    OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• Kowal_ldz
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 515

Mam namiary do zaufanego gościa który mi robi wszystko w Elkach bo jak wiadomo ciągle coś jest do roboty, Octavie też mi robił jak drzwi malował dół bo miałem zarysowanie od słupka i po jakimś czasie wyrównało się i jest git, nie widać w ogóle różnicy.
      autoKOWALSKIszkoła ul. Lutomierska 69 Łódź tel. 602 465 680 ZAPRASZAM !!!

VW POLO 9N 2004r. obecnie
      Skoda Octavia II 2007r. SPRZEDANA
      Skoda Octavia Combi II FL 2010r. obecnie

Komentarz

• golibroda
        Rider
        • 2009
        • 530

Z chęcią sam zapiszę
        Pozdrawiam
        Piotr

Komentarz

• kbjanek
          Rider
          • 2009
          • 381

Kowal_ldz, ile sie ceni? standardowe 300 zł za element?

Komentarz

• sontario
            Rider
            • 2007
            • 260
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja zostawiłem dzisiaj do pomalowania lusterko od Fabii. Znalazłem lakiernika na Rojnej w Łodzi - firma Truszyński. Koleś przemiły, bezproblemowy, wszystko da się załatwić. Zobaczymy jak pomalują. Podałem tylko kod koloru lakieru z nalepki w bagażniku. 100 zł będzie mnie to kosztować. Lusterko rozebrałem sam, bo tylko górna ramka idzie do lakierowania. Dół z mocowaniem pozostają w kolorze plastiku (czarny matowy). Po niedzieli mam odebrać. Oczywiście napiszę opinię.
            OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• sontario
              Rider
              • 2007
              • 260
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zakład spoko, jestem zadowolony z jakości lakieru. Lusterko już założone i jest OK.
              OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

Pracuję...